De weg naar professionalisering

Door mezelf continu te blijven ontwikkelen probeer ik het beste uit mezelf te halen. Zo ben ik sinds 2014 lid van de Nederlandse Traditionele Acupunctuur Vereniging (NTAV). Deze vereniging bevordert de bekendheid en het niveau van uitoefening van Vijf Elementen Acupunctuur in Nederland. Samen met Nederlandse collegae hebben we één keer per maand intervisie.

Sinds juni 2018 ben ik lid van de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong. De NVTCG Zhong is sinds 1993 de beroepsvereniging voor therapeuten met een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van TCG. Deze beroepsvereniging maakt het mogelijk dat behandelingen deels of helemaal vergoed kunnen worden door de ziektekostenverzekering.

Tarieven
De eerste sessie duurt 2 uur – €90,-
De sessies daarna duren 1 uur – €65,-

Aankondiging Tariefsverhoging
Vanaf 1 januari 2022 kost een intake afspraak €120,-
En een vervolgafspraak € 80,-

Vergoedingen
Acupunctuur valt in de polis onder complementaire geneeswijzen en hoort bij een aanvullende zorgverzekering. Het ligt aan je zorgverzekeringpolis of je een vergoeding kan aanvragen.

De vergoedingen per zorgverzekeraar kan je HIER inzien.
Het vergoedingsoverzicht van Independer vind je HIER.

Ik ben lid van de NVTCG Zhong. Mijn registratienummer is: 2017089
Mijn AGB-code: 90105374 en voor de praktijk: 90064647.

Een Algemeen GegevensBeheer-code (AGB-code) is een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. Met deze unieke code staan zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database. De AGB-code wordt landelijk gebruikt binnen het communicatie- en declaratieproces tussen zorgverlener en zorgverzekeraar. Zonder een AGB-code kunnen de declaraties van zorgaanbieders niet verwerkt worden.

KAB- Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen.