Diagnose, Behandeling & Start van herstel

Tijdens het eerste bezoek is er alle aandacht voor de persoon en de reden voor het bezoek. Voor de diagnose is allerlei informatie van belang. Met respect voor de grenzen van de persoon vraag ik naar de klacht(en), gezondheid, persoonlijke geschiedenis en levensstijl. De eerste sessie is een leeg blad dat kan worden ingevuld zoals bij hem of haar past. Niet iedereen kan praten over hoe het gaat of wat er gebeurd is. Voor anderen kan het juist bevrijdend zijn om over zichzelf te vertellen. Na het intake gesprek gaan we over tot een kleine lichamelijke check en daarna volgt de behandeling.

Start van herstel
Acupunctuur is een natuurlijke geneeswijze die in de eerste dagen na de behandeling het duidelijkst waarneembaar kan zijn. De natuur heelt klachten in een patroon van binnen naar buiten, van boven naar beneden en van het heden terug in de tijd. Het behandelplan en de genezing is een proces en de effecten zijn mogelijk waarneembaar zowel in lichaam, gevoel of geest.

Verloop van afspraken
In het begin volgen de afspraken elkaar wekelijks op. Ik raad aan om in ieder geval 3 keer in redelijk kort tijdsbestek een afspraak in te plannen. Op deze manier wordt er een basis gelegd. Daarna kunnen de behandelingen meer gespreid worden, afhankelijk van de vooruitgang en persoonlijke behoefte.

Acupunctuurnaaldjes
Acupunctuur is gericht op het herstel van het energie-evenwicht en welzijn. Het herstellen van het energie-evenwicht wordt gedaan met behulp van dunne acupunctuurnaalden. Om je een idee te geven, acupunctuurnaalden zijn vele malen dunner dan een speld. Op het moment dat de naald contact maakt met het acupunctuurpunt wordt er een fysieke sensatie van korte duur waargenomen.

Moxibustie
Acupunctuurpunten kunnen ook gestimuleerd worden door verhitting, moxibustie. Dit bestaat uit het kort aanbrengen van een smeulend bolletje van het kruid bijvoetblad, artemisia vulgaris. De warmte is erg prettig bij koude klachten, maar kan bij tal van aandoeningen gebruikt worden.