[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Wie is ‘Anouk – Klassieke Acupunctuur’?

Mijn naam is Anouk Krikhaar en van jongs af aan is Vijf Elementen Acupunctuur onderdeel van mijn leven. Mijn moeder, Gerrie Sporken is een Vijf Elementen Acupuncturist en hierdoor ben ik opgegroeid met besef van deze Chinese natuurlijke geneeswijze. Ik ben zeer dankbaar voor de positieve invloed die acupunctuur heeft op mijn eigen gezondheid en welzijn.

Toch duurde het even voordat ik aan mijn acupunctuuropleiding begon. Tijdens het afronden van mijn Master Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, hoorde ik over de opleiding acupunctuur aan de College of Five Element Acupuncture (COFEA) in Dublin. Na mij te verdiepen in de inhoud van de opleiding en een bezoek aan COFEA, wist ik het zeker: ik wil acupuncturist worden.

Ik heb bewust mijn acupunctuuropleiding bij COFEA gedaan omdat het de enige acupunctuur school in Europa is die les geeft volgens de traditie van professor J.R. Worsley en de College of Traditional Acupuncture. Mede dankzij J.R. Worsley vond  in de 20ste eeuw de traditie van Vijf Elementen Acupunctuur zijn weg naar Europa en de Verenigde Staten.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

mens-zijn

In 2013 begon ik aan de acupunctuuropleiding in Dublin en na drie jaar studeren en pendelen tussen Amsterdam en Dublin heb ik in de zomer van 2016 met trots mijn Acupunctuur Licentie ontvangen. Sinds eind 2016 werk ik met veel plezier en liefde in de Praktijk Oosterpark, Traditionele Acupunctuur & Welzijn.